Skip to main content

Antagningsregler

Här hittar du information om de antagningsregler som gäller vid antagning till Vuxenutbildningen Falkenberg.

Du kan ansöka till våra utbildningar och kurser:

  • Om du är folkbokförd i Falkenbergs kommun. Om du är folkbokförd i annan kommun tar du kontakt med din hemkommun där du kan få hjälp att söka till utbildning i Falkenbergs kommun. Läs mer under Ansök till utbildning i annan kommun".
  • Från andra kalenderhalvåret det år du fyller 20, eller om du slutfört nationellt program på gymnasieskolan. Med slutfört menas att du har slutbetyg, gymnasieexamen eller studiebevis.
  • Om du har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Antagningsregler

Här hittar du antagningsregler för Vuxenutbildningen Falkenberg. 

Urval och behörighet

Mottagning och antagning grundas på den information och de handlingar som du lämnar in i samband med din ansökan. Du ansvarar själv för att kontrollera att dina uppgifter i ansökan och bifogade handlingar är fullständiga. Om du inte lämnar in de efterfrågade uppgifterna eller handlingarna kommer din ansökan att ses som ofullständig.

Mottagning innebär att vi prövar din rätt till utbildning när vi fått din ansökan, samt om du har förutsättningar att klara kursen eller utbildningen. Beslut om mottagning kan överklagas.
Därefter sker en antagning och ett eventuellt urval för behöriga sökande. Beslut om antagning kan ej överklagas.

20 kapitlet 22-23 § Skollagen.

Tidigare betyg

För att din ansökan ska behandlas och räknas som fullständig måste du bifoga eller skicka in dina tidigare betyg.

Om du ansöker via webben bifogar du dina betyg digitalt. Om du inte kan bifoga dina betyg och/eller personligt brev i webbansökan kan du skicka en papperskopia till:

Vuxenutbildningen Falkenberg
Betyg/personligt brev
Nyhems plan 2
311 35 Falkenberg

Om du gör en pappersansökan skickas en betygskopia med din ansökningsblankett till:

Nyhems plan 2
311 35 Falkenberg

Studieomfattning

När du söker mer än en kurs eller utbildning måste du prioritera dina val och ange vilken kurs eller utbildning som du vill läsa i första hand. Du kan prioritera valda kurser eller utbildningar från 1-3. Du kan själv välja studietakt beroende på vad du ska läsa.

Kontakta studie- och yrkesvägledare för att göra upp en individuell plan.

Antagningsbesked

Huvudmannen beslutar om mottagande enligt 22 § Skollagen, d.v.s. om du uppfyller kraven för urval och behörighet. Du får ditt antagningsbesked skickad till den mailadress som du angett i ansökan. Du får ditt antagningsbesked senast 2 veckor innan kursstart. Ett beslut att du är antagen innebär att du har en plats på utbildningen.

Överklagan

Endast mottagning av sökanden kan överklagas. Du har mottagits men ej beviljats en studieplats. Detta beslut kan ej överklagas.

20 kap. 22-23 § Skollagen