Skip to main content

Komvux som anpassad utbildning för vuxna

Komvux som anpassad utbildning är till för dig som är över 20 år och har en intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada och vill läsa en kurs eller lärlingsutbildning. 

På komvux som anpassad utbildning är du välkommen att läsa kurser inom olika ämnen på grundläggande nivå och gymnasial nivå. Du kan också utbilda dig till ett yrke genom att gå en lärlingsutbildning. 

Kurskatalog

På Komvux som anpassad utbildning kan du läsa kurser inom olika ämnen på både grundläggande och gymnasial nivå. Du hittar information om våra kurser i kurskatalogen.

Ansök till kurs

Du ansöker till en kurs via kommunens e-tjänst. Tryck på länken nedan.

Lärlingsutbildning

På komvux som anpassad utbildning kan du utbilda dig inom ett yrke genom att gå en lärlingsutbildning med stöd. Målet med lärlingsutbildningen är att den ska stärka dina möjligheter till en anställning.

Utbildningen sker till största del på en arbetsplats som anpassas efter dina behov och förutsättningar. Under lärlingsutbildningens första månader läser du kurser deltid på skolan. När du fått en lärlingsplats är du på arbetsplatsen fyra dagar i veckan och i skolan en dag.

Ansök till lärlingsutbildning

Du ansöker till lärlingsutbildningen via kommunens e-tjänst. Tryck på länken nedan. 

Lärare

Martina Vernersson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
076-529 81 99

Speciallärare

Lisa Cederholm
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
072-141 34 90