Skip to main content

VVS-montör

Vill du arbeta som VVS-montör och arbeta med att montera rör och system? Då är denna praktiska yrkesutbildning för dig. Som VVS-montör monterar du rörledningar och annan utrustning vid ny- och ombyggnation av fastigheter. Du installerar även värmepumpar, elpannor, solvärme, varmvattenberedare, element, samt styr- och reglerutrustning. Installation av utrustning i badrum, så som badkar, toalettstol och handfat, ingår också i yrket.

Som VVS-montör blir du efterfrågad på arbetsmarknaden och efter avslutad utbildning finns goda möjligheter till arbete.

Studiestart och ansökan

Start: 25 augusti 2025

Ansök: 21 april - 18 maj 2025

Start: 3 november 2025

Ansök: 8 september - 28 september 2025

Start: 12 januari 2026

Ansök: 13 oktober - 9 november 2025

Start: 23 mars 2026

Ansök: 19 januari - 15 februari 2026

Start: 1 juni 2026

Ansök: 6 april - 19 april 2026

Ansökan är stängd

Utbildningstyp

Komvux yrkesutbildning

Studielängd

Minst 54 veckor

Studietakt

Heltid

Studieort

Halmstad

Studieform

 Klass

Poäng

Mer information kommer

Om utbildningen

Yrkesutbildningen kombinerar teori med praktik och riktar sig till dig som är över 20 år. I utbildningen kommer du få lära dig grunderna inom värme, el och svets. Därefter går du in på din yrkesinriktning där du får fördjupade kunskaper inom VVS-teknik. 

Under utbildningen får du också läsa säkerhetsutbildningar som är relevanta för branschen. Utbildningar som är kopplade till ID06 registreras per automatik.

Utbildningen innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande) då du är ute på en arbetsplats. På din APL har du kontinuerligt stöd av en eller flera handledare och i skolan finns din lärare tillgänglig under lektionstillfällena.

Behörighet

För att vara behörig till utbildningen krävs godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundskolenivå eller motsvarande kunskaper.

Kursplan

Kursplanering

VVS-montör
KURSPLANEN INFÖR KOMMANDE UTBILDNINGSSTARTER HÅLLER PÅ ATT SES ÖVER. VI KOMMER UPPDATERA KURSPLANEN SÅ FORT VI HAR FÅTT MER INFORMATION OM HUR UTBILDNINGEN SER UT.

 

 

Efter utbildningen behöver du arbeta ca 1 år som lärling med lärlingslön. Det krävs också godkända betyg i Svenska 1/Svenska som andraspråk 1, matematik 1a/b/c och Engelska 5 för att få certifiering.

Kostnader

Kostnader för kurslitteratur/arbetskläder tillkommer på ca. 1000 kr. Resor till och från skolan bekostar du själv. Utbildningen är CSN-berättigad.

Litteratur

Du får information om litteratur av din lärare när du blivit antagen till utbildningen.

Observera att ändringar kan ske i utbud och kurspaket. Utbildningen startar under förutsättning att den har tillräckligt många sökande.